BALSAMIC JALAPENO GRILLED TRI-TIP

 Ingrediënten

  • 900 gram Tri-Tip
  • 60 ml balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 jalapenos fijn gesneden
  • 5 teentjes knoflook (In fijne blokjes gesneden)
  • een snuifje zwarte peper

Bereidingswijze

1. Snijd alle zichtbaar vet weg.

2. Meng de balsamico azijn, de olijfolie, de sojasaus, de fijn gesneden jalapenos, de knoflook en de zwarte peper in een kom.

3. Plaats de Tri-Tip in een hersluitbare plastic zak en voeg de marinade toe.

4. Rits de zak dicht en schud om de Tri-Tip aan alle kanten te bedekken met de marinade.

5. Laat het vlees minstens 4 uur in de koelkast staan. De marinade een hele nacht laten ‘trekken’ is het beste.

6. Ben je klaar om te koken? Haal het vlees uit de koelkast.

7. Verwarm de Z GRILLS voor tot 175 à 190 graden.

8. Kook 4 à 8 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van het vlees.

9. Het vlees is gaar wanneer de interne temperatuur 60 graden (saignant), 70 graden (à point) of 80 graden (bien cuit) bereikt heeft.

10. Laat het vlees 10 minuten rusten in aluminiumfolie alvorens het te snijden.