FIRE SPICED SHRIMP
Ingrediënten
- 450 gram extra grote garnalen, rauw
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1/2 koffielepel knoflookpoeder
- 1/4 koffielepel uienpoeder
- 1/4 koffielepel cayennepeper
- een snuifje paprikapoeder
- een snuifje gedroogde oregano
- een snuifje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de Z GRILLS voor op HIGH.
2. Terwijl de grill voorverwarmt, verwijder je de garnalenschelpen en laat je de koppen staan.
3. Vlinder de garnalen. Maak met je mes een snede doormidden elke garnaal, van de kop tot de staart.
4. Verwijder de ader, spoel de garnalen af en droog ze lichtjes af met keukenrol.
5. Leg de garnalen in een grote kom, bestrooi ze met alle kruiden en de olie.
6. Meng het geheel en zorg ervoor dat het mengsel elke garnaal gelijkmatig bedekt.
7. Prik de garnalen op een spiesje, van de kop tot de staart. Wikkel de brochettes in aluminiumfolie als je houten spiesjes gebruikt.
8. Leg de brochettes op de grill en kook ze 3 à 4 minuten aan elke kant of tot de schelpen roze worden en de garnalen ondoorzichtig zijn.
9. Serveer met saus of specerij naar keuze.