‘ELOTE’ OR GRILLED MEXICAN STREET CORN

Ingrediënten 

  • 8 maïskolven gepeld
  • plantaardige olie
  • 4 eetlepels boter
  • 8 eetlepels verkruimelde cotija kaas
  • 1/2 koffielepel chilipoeder
  • 1/4 koffielepel cayennepeper 
  • 1 limoen, gesneden in 8 partjes

 Bereidingswijze

1. Stel de Z GRILLS in op ongeveer 150 graden.

2. Bestrijk het rooster met olie. Gebruik hiervoor een bakkwast.

3. Meng de chilipoeder en de cayennepeper in een kleine kom.

4. Grill de maïs en draai hem af en toe om met een tang tot hij gaar is en lichtjes verkoold (ongeveer 10 minuten).

5. Haal de maïs van de grill en bestrijk onmiddellijk elke maïskolf met boter.

6. Strooi 1 eetlepel cotija kaas en een beetje kruidenmix over elke maïskolf.

7. Knijp 1 limoenpartje uit over elke maïskolf en serveer.