Z GRILLED CARNE ASADA

Ingrediënten

  • 700 tot 900 gram skirt steak
  • 60 ml citroensap
  • 3 tenen fijngehakte knoflook
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • een snuifje zout

 Bereidingswijze

 1. Gebruik een vork om gaten in de skirt steak te prikken, aan beide zijden.

 2. Meng het limoensap, de bruine suiker, de koriander, olijfolie, chilipoeder, de knoflook, de komijn en het zout in een kom.

 3. Plaats de skirt steak in een grote hersluitbare plastic zak.

 4. Giet de marinade over de skirt steak.

 5. Rits de zak dicht en schud om de skirt steak aan alle kanten te bedekken met de marinade.

6. Laat de skirt steak minimaal 1 uur en maximaal 8 uur op kamertemperatuur rusten.

 7. Verwarm de Z GRILLS voor op 190 graden.

 8. Grill de skirt steaks 7 à 10 minuten per kant voor een saignant bakwijze.

 9. Verwijder de skirt steaks van de grill en laat ze 5 minuten rusten alvorens te serveren.